Nebunia incepe inca din parcarile hypermarketurilor. Ai nevoie de nervi de otel pana sa gasesti un loc, iar cand in sfarsit razbesti, incepe nebunia dintre rafturi.

"Numarul de clienti s-a dublat fata de o perioada normala a anului, avand in vedere sarbatorile", spune Cosmin Zadila, manager de raion al unui hipermarket.

De departe, valul cel mai mare de oameni este la raionul de jucarii. Parinti sau bunici, toti si-au propus sa-i dea o mana de ajutor lui Mos Craciun si au iesit la cumparaturi cu cerinte clare.

Cum iesim dintre rafturile pline de papusi si roboti, dam de o alta bariera facuta din cosuri si carucioare. La raioanele cu mancare trebuie sa dai din coate ca sa ajungi langa cantar. Pe ultima suta de metri, cateva familii si-au propus sa le prinda sfanta zi de Craciun cu un televizor nou sau o masina de spalat.

Asadar bani sa fie, ca idei exista. Un studiu recent arata ca anul acesta 87% dintre romani ofera cadouri de Craciun. Cei mai multi cumpara haine, dulciuri si jucarii. Este drept ca nu vorbim despre daruri scumpe. Aproape 20% dintre cei care au participat la sondaj au declarat ca aloca intre 100 si 200 de lei pentru atentii. Doar un sfert sunt dispusi sa cheltuiasca peste 1.000 de lei.

Vestea buna este ca mai aveti timp suficient sa iesiti la cumparaturi. Ca in fiecare an inainte de Craciun, marile lanturi de magazine ne dau un ragaz si prelungesc programul. Cele mai multe dintre ele sunt deschise zilele acestea pana la miezul noptii, iar unele chiar si toata noaptea. Trebuie sa stiti ca pana si in Ajun de Craciun puteti iesi la cumparaturi. Hipermarketurile si supermarketurile au program normal . In prima zi de Craciun, totul e inchis, iar de pe 26 decembrie rafturile va asteapta din nou.