Ei sunt ajutoarele lui Mos Craciun si au de lucru foarte mult acum cand au mai ramas patru zile pana la marea sarbatoare. Firmele de curierat spun ca in 2012 romanii au inceput din nou sa trimita cadouri.

"Avem o crestere de peste 20% in luna decembrie fata de anul trecut si o crestere de 80% pe comenzile online. Oamenii trimit vin, cozonaci, calendare, produse traditionale, ceramica pictata", precizeaza Nadia Homoc, manager in cadrul Cargus.

"Este o crestere mare fata de alte perioade. Pe de o parte firmele trimit agende, calendare, pe de alta parte oamenii trimit dulciuri, imbracaminte, electronice"
, sustine si Adrian Mihai, manager al Fan Courier.

Estimarile arata ca romanii din strainatate vor veni acasa in numar mai mic anul acesta, iar pentru restul pleaca zilnic din tara zeci de mii de colete in ultima perioada.

Potrivit companiilor de curierat, cresterea pe segmentul de cadouri este de 40%, iar expedierile in strainatate au crescut si ele cu 20%. Cat despre comenzile online livrate prin posta, acestea au crescut cu 80%.

Daca nu ati impachetat inca darurile pentru cei dragi, trebuie sa stiti ca ar trebui sa le predati firmei de curierat cel tarziu sambata dimineata, daca vreti sa ajunga in ziua de Craciun. Si sa nu va bazati prea tare pe comenzile pe care le faceti in magazinele online. Acestea anunta deja intarzieri la livrare ce depasesc o saptamana, pentru produsele cumparate zilele acestea.