Mai exact, in 2012, Mega Image a inceput o extindere puternica pe piata romaneasca, aproape dublandu-si numarul magazinelor, la 193 de unitati, de la 105 cu un an in urma, cu un accent mai mare pe magazinele Shop&Go care au insumat peste 50 de deschideri, transmite Mediafax.

De la inceputul acestui an, reteaua s-a extins cu inca 40 de magazine. In prezent a ajuns la un numar de 233 de unitati, dintre care 143 supermarketuri Mega Image si 90 de magazine de proximitate Shop&Go.

Si numarul angajatilor a crescut in 2012 cu 33%, la 5.693 persoane, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

In 2011, Mega Image a avut un profit net de 13 milioane lei si o cifra de afaceri de 1,22 miliarde lei. 

Pana la sfarsitul lunii iulie, Mega Image va mai deschide alte cinci magazine.  (Valorile in euro au fost calculate la cursul mediu afisat de BNR pentru anul trecut, de 4,456 lei/euro)

Parte a grupului belgian Delhaize, reteaua Mega Image opereaza pe piata locala doua formate de magazine: supermarketurile Mega Image si magazinele de proximitate Shop&Go. 

Mega Image este cea mai mare retea de retail din Romania, iar pe doi urma sa urce Profi dupa ce in luna aprilie compania a primit avizul Consiliului Concurentei pentru preluarea a sase magazine detinute de firma Alimrom Trading in Cluj si a deschis o noua unitate in Bucuresti. Lidl, un alt retailer important pe plan local, are 158 de magazine.