Democratul Ben Kallos a introdus in dezbatere propunerea legislativa prin care doreste interzicerea, in New York, a jucariilor si a altor cadouri incluse in meniurile ce depasesc 500 de calorii, destinate copiilor. 

El propune, de asemenea, ca aceste meniuri sa contina mai putin de 600 de miligrame de sare, ca grasimile sa nu reprezinte mai mult de 35% din numarul total de calorii, iar zaharul sa nu depaseasca 10% din numarul de calorii.

Proiectul vizeaza si introducere in aceste meniuri a unei portii de fructe si legume si limitarea caloriilor bauturilor asociate acestor mese la 150. 

Restaurantele care vor incalca noile prevederi vor fi amendate cu 200 pana la 500 de dolari la prima abatere, cuantumul urmand sa creasca daca legea este incalcata repetat. 

Totusi aprobarea acestei propuneri legislative este putin probabila, in conditiile in care initiativa fostului primar al metropolei americane, Michael Bloomeberg, care a dorit interzicerea, in New York, a portiilor uriase de bauturi racoritoare, a fost anulata in justitie. 

Copiii americani consuma, in medie, 25% din numarul de calorii zilnice intr-un fast food sau restaurant. Potrivit statisticilor administratiei de la Washington, 17% dintre copiii si adolescentii din Statele Unite sunt obezi sau supraponderali.