Încă un gigant de modă, prezent și în România, intră în faliment. Lista firmelor care nu pot face față concurenței online, în creștere
Magazin haine
Retailerul american de modă Forever 21 Inc a solicitat duminică să intre sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului din SUA, alăturându-se unei liste în creştere de firme care au avut de suferit din cauza concurenţei online.
De la începutul lui 2017, peste 20 de retaileri din SUA, inclusiv Sears Holdings Corp şi Toys 'R' US s-au plasat sub protecţia Legii falimentului, după ce un număr tot mai mare de clienţi s-au orientat către firmele online, cum ar fi Amazon Inc.
Conform unui comunicat, Forever 21 a înregistrat atât active, cât şi datorii între un miliard şi zece miliarde de dolari. Retailerul a primit finanţare în valoare de 275 de milioane de dolari de la JPMorgan Chase Bank şi 75 de milioane de dolari de la TPG Sixth Street Partners.
Cu aceste fonduri, Forever 21 îşi va derula ca de obicei afacerile şi se va concentra pe părţile profitabile ale operaţiunilor sale. Între timp, retailerul american intenţionează să închidă majoritatea magazinelor sale din Asia şi Europa, dar va continua operaţiunile din Mexic şi America Latină.
Înfiinţat în 1984, Forever 21 are 815 magazine în 57 de ţări. Săptămâna trecută, a anunţat că va ieşi de pe piaţa din Japonia şi va închide toate cele 14 magazine până la sfârşitul lunii octombrie.
Forever 21 este prezent şi pe piaţa din România.
Pe acelasi subiect: