"Compania IKEA a primit 14 sesizari de la clienti privind detasarea oglinzii de la usile Pax Aurland. Aceste sesizari se refereau la usile produse de furnizorul cu numarul de identificare 12650 – acelasi furnizor care a produs usile glisante Elga Fenstad, rechemate de pe piata in luna septembrie", a anuntat compania.

Pentru a evita orice posibilitate de producere a vreunui incident care sa afecteze siguranta clientilor sai, compania a decis retragerea imediata de la vanzare a usilor Pax Aurland produse de acest furnizor si a initiat o ancheta cu privire la cauzele desprinderii oglinzii.

"Designerii IKEA au constatat acelasi defect de fabricatie ca si la usile Elga Fenstad, intalnit numai la loturile Pex Aurland produse intre datele: 1039 - 1048 (10-anul productiei 2010, 48-saptamana). Acest defect, in combinatie cu greutatea oglinzii, poate duce la desprinderea si caderea usii", a mai anuntat IKEA Romania.

Usile care prezinta defect au fost produse in Suedia, iar in prezent nu mai sunt disponibile in magazinele IKEA. In total, in lume, s-au vandut aproximativ 79.000 bucati de usi cu aceste date de fabricatie.

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 220 de bucati, la pretul de 240 lei pe bucata, fara a primi nicio sesizare cu privire la acest produs. Usile vor fi inlocuite gratuit la domiciliul clientilor.

Grupul suedez a deschis in 2007 magazinul din Romania, situat in nordul Bucurestiului. Centrul comercial a avut in anul de catalog 2010, respectiv 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vanzari de 327,4 milioane de lei, in scadere cu 13% fata de perioada similara anterioara.