“Este o perioadă ieșită din comun, iar prioritatea noastră absolută este să asigurăm sănătatea și siguranța clienților și angajaților. Am fost alături de aceștia în toate aceste zile și am monitorizat îndeaproape situația, iar aceasta este decizia corectă pe care trebuie să o luăm în momentul de față. Așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâmpinăm clienții în magazine”, a declarat Sara Del Fabbro, CEO IKEA Europa de Sud-Est.

Clienții vor putea să cumpere online în continuare de pe IKEA.ro, iar produsele le vor fi livrate acasă fără necesitatea intrării în contact.

“Suntem o companie care a manifestat întotdeauna grijă față de oameni și planetă, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către toți cei afectați de virus și către cei care lucrează neîntrerupt pentru a-i îngriji. IKEA le mulțumește clienților pentru înțelegere, având în vedere situația, și cu toții așteptăm cu nerăbdare să redeschidem ușile magazinelor în curând, pentru a-i reîntâmpina”, mai precizează compania, într-un comunicat.

Citește și: Lanțurile de supermarketuri anunță noi măsuri de protecție în toate magazinele, pentru angajați și clienți. Ce reguli trebuie să respecte cumpărătorii

În ianuarie, retailerul suedez IKEA a luat decizia de a închide temporar toate magazinele și în China, în contextul epidemiei cu noua tulpină de coronavirus.

În afara supermarketurilor și farmaciilor, majoritate magazinelor și marilor centre comerciale din România au luat decizia să-și restrângă activitatea sau să se închidă, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În acest context, Organizaţia Patronală a Retailerilor din România (RORETAIL) atrage atenția industria va fi grav afectată și solicită Guvernului să adopte următoarele măsuri: declararea în mod oficial a pandemiei COVID-19 drept eveniment de forţă majoră pentru toţi comercianţii români; închiderea imediată a centrelor comerciale de tip mall - cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor; achitarea integrală din fonduri guvernamentale a indemnizaţiei pentru şomajul tehnic (75% din salariu), inclusiv taxele aferente, pentru perioada în care firmele sunt afectate de carantină, starea de urgenţă sau de alte măsuri cu caracter restrictiv luate de guvern; scutirea, amânarea, prorogarea sau reeşalonarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente perioadei fără activitate; plata urgentă a restanţelor la plata indemnizaţiilor pentru concediile medicale precum şi a restanţelor la rambursările de TVA; obligarea prin legislaţie specifică a băncilor şi altor instituţii de credit să amâne sau să reeşaloneze ratele creditelor pentru perioada fără activitate sau cu activitate redusă a companiilor afectate.

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România - RORETAIL este o asociaţie care grupează peste 500 de magazine din România. Acestea comercializează aproximativ 100 de branduri naţionale şi internaționale.