"Acest pas este rezultatul eforturilor sustinute ale intregii echipe IKEA Romania, in special ale colegilor din departamentul ce se ocupa de dezvoltare. Si, cum zice o vorba a noastra in IKEA: mai avem inca multe de facut", a declarat Cornel Oprisan, retail manager IKEA Romania.

Viata de sarac a sefului miliardar de la IKEA si patru lucruri pe care nu le stiai despre companie. Un european din 10 este conceput intr-un pat IKEA

"Asa cum am mai spus, in mai multe orase mari din Romania exista potential ridicat pentru a deschide magazine IKEA. In acelasi timp, magazinul existent in Bucuresti primeste in prezent un numar foarte mare de vizitatori, ceea ce poate afecta uneori perceptia lor asupra experientei din timpul cumparaturilor sau este prea departe de unii locuitori din Bucuresti, care aleg sa nu ne mai viziteze din acest motiv. De aceea, am decis sa deschidem al doilea magazin tot in Bucuresti, intr-o zona care ofera acces mai larg catre reteaua de transport in comun bucurestenilor din zonele mai indepartate. Bineinteles ca nu ne vom opri aici. Gasirea celui mai potrivit teren in alte localitati ramane pe lista noastra de prioritati. Pentru locuitorii din tara, pana la deschiderea unor noi magazine, am pus la dispozitie inca din vara anului trecut noul serviciu IKEA Comenzi Online, prin care pot comanda pe website-ul nostru produse IKEA, care le vor fi livrate acasa in termen de doar cateva zile", a adaugat Oprisan.

IKEA, compania suedeza de retail mobilier si decoratiuni, a fost fondata in 1943 de Ingvar Kamprad.

Majusculele din IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.

IKEA detinea, in august 2014, peste 355 de magazine in 47 de tari sau teritorii, dintre care 40 erau francize detinute de alte companii .

Magazinul din Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.