Primul automat care vinde caviar a fost instalat in Los Angeles chiar de Black Friday, ziua dedicata cumparaturilor. Cu aceasta ocazie, cei care urasc sa mearga prin magazinele supraaglomerate si sa stea la cozi interminabile pot cumpara mai usor cadoul perfect pentru acele persoane care au deja totul.

Aparatele, care contin fiecare produse gastronomice in valoare de 50.000 de dolari, sunt monitorizate de trei camere de securitate si au fixate anumite nuveluri de temperatura, iluminare si oxigen, pentru a pastra delicatesele proaspete.

Pretul pentru caviar variaza de la 50 de dolari pentru 30 de grame, pana la 500 de dolari pentru aceeasi cantitate. Pe langa cele 12 tipuri de caviar oferite, clientii mai pot cumpara sare gourmet, ulei de trufe albe si chiar caviar special sau castroane de lux pentru animalele de companie. Afacerea are clientii proprii, cunoscatori, bucatari sau simpli gurmanzi.

Pentru fiecare achizitie mai mare de 30 de dolari, cumparatorul primeste o lingura de metal si o caserola care tine caviarul proaspat timp de trei ore.