In prezent, coradrive.ro este in teste in cadrul hipermarketului Cora Lujerului din Capitala.

Cora a deschis in acest an un centru comercial la Constanta, in urma unei investitii de 58 milioane euro, si un hipermarket la Ploiesti, pentru care a alocat 6,1 milioane euro. 

Astfel, Cora Romania detine in prezent o retea de 12 hipermarketuri, dintre care patru in Bucuresti.

Pentru anul viitor, Cora are in plan un nou hipermarket in Bucuresti, in centrul comercial Victoria City, si centrul comercial din Brasov.

Cora Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei (359 milioane euro), in crestere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a doua noi magazine. In schimb, profitul net al retailerului a scazut anul trecut cu 38,5%, la 5.5 milioane euro.

Si retailerul german Lidl deschide miercurea viitoare un nou magazin in Bucuresti, pe bulevardul Uverturii.

Lidl are in prezent o retea de 168 de magazine.  De la inceputul anului, retailerul a mai deschis magazine in Bucuresti, Bacau, Caracal, Cluj, Constanta, Galati, Mangalia, Piatra Neamt, Targu Mures, Urziceni, Galati, Alba Iulia, Pitesti si Iasi. 

Lidl a intrat pe piata locala in 2010, cand a preluat, de la grupul Tengelmann, cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. 

Potrivit unui raport al Consiliul Concurentei, Lidl se situeaza pe locul trei intr-un top al marilor retaileri, dupa vanzarile de anul trecut, fiind depasit de Kaufland si Carrefour. Urmatorii in top sunt Real, Auchan, Penny&XXL, Mega Image, Cora, Profi si Billa. 

Compania nu facut publice rezultatele financiare pentru 2012, dar avand in vedere pozitia in topul mentionat vanzarile companiei se situeaza intre cele ale Real, care a raportat anul trecut 2,89 miliarde lei (650,5 milioane euro) si cele ale Carrefour, care s-au situat la 4,28 miliarde lei (962 milioane euro). 

In 2011, Lidl Discount a avut o cifra de afaceri de 1,67 miliarde lei (396 milioane euro), ceea ce inseamna ca anul trecut cresterea a fost de cel putin 70%, in moneda nationala.  Lidl are in prezent mai mult de 3.500 de angajati

Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de hipermarketuri Kaufland. Cu peste 170.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.

La randul sau, grupul Carrefour Romania anunta intrarea in reteaua Express a sapte noi magazine de proximitate operate in regim de franciza, prin colaborarea cu Pronto din Bucuresti, joi, 21 noiembrie. Astfel reteaua va numara 53 de magazine de proximitate Express.

Tot joi, Carrefour deschide al 25-lea hipermarket din Romania, in orasul Galati, si un nou supermarket la Bacau, a 75-a unitate de acest tip operata de grupul francez pe piata locala. 

Retailerul francez Carrefour opereaza in Romania patru formate de magazine, cu un total de 154 de unitati - 25 de hipermarketuri, 75 de supermarketuri Market, 53 magazine de proximitate Express si un site de comert online.