ParkLake, cu o suprafata de 70.000 de metri patrati, se va deschide in 2016. Constructia a inceput in ianuarie anul acesta, potrivit dezvoltatorilor. 

"In prezent, inchirierea spatiilor din ParkLake avanseaza in ritm rapid, acestea inregistrand un grad de ocupare de aproximativ 65% din suprafata totala inchiriabila", se arata in comunicat.

Proiectul, investitie de 180 milioane de euro, va cuprinde aproximativ 200 de magazine si 2.600 de locuri in parcarea subterana, fiind amplasat langa Parcul Alexandru Ioan Cuza, pe fosta baza sportiva Spartan.

In zona de est a Bucurestiului, ocolita pana acum de dezvoltatorii de mall-uri, urmeaza sa mai fie construit centrul comercial Mega Mall de catre fondul sud-african de investitii NEPI si compania austriaca Real4You, dar si centrul comercial Veranda, apartinand omului de afaceri Florin Pogonaru.  

Compania portugheza Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale, cu o valoare de piata de peste 5,6 miliarde de euro si este prezenta in 14 tari. 

Caelum Development, cu sediul central in Varsovia, are un portofoliu extins de 36 de proiecte in Europa si include 21 de centre de retail cu o suprafata bruta de 200 000 metri patrati.

Carrefour Group are in Romania are 162 de magazine, dintre care 26 hipermarketuri Carrefour, 81 supermarketuri Market, 47 de magazine de proximitate Express, 7 magazine de proximitate Contact si un magazin online.