"Admite apelul. Schimba in tot sentinta apelata in sensul ca: Respinge ca neintemeiata cererea de deschidere a procedurii insolventei. Respinge ca ramasa fara obiect cererea de suspendare a executarii sentintei apelate. Respinge ca neintemeiata interventia in interesul intimatei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi 24.04.2014", se arata in solutia pe scurt redactata de instanta. 

Procedura de insolventa a fost ceruta de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece si accesorii pentru copii si adulti din Bucuresti, care, potrivit unor surse citate de ZF, avea de incasat de la Carrefour Romania datorii in valoare de circa 800.000 de lei. 

La cererea avocatilor, Carrefour a achitat datoria si a cerut suspendarea hotararii de intrare in insolventa. Cu toate acestea, desi a achitat datoria, Carrefour nu recunoaste debitul. 

Retailerul a fost reprezentat in instanta de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, prin Robert Rosu, partener. 

GSL Logistic, o companie cu 8 angajati, a avut in 2012 o cifra de afaceri de 1,7 milioane de lei, in scadere cu 15% fata de anul precedent, si un profit de 12.800 de lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finante. 

Vanzarile grupului francez Carrefour in Romania, unde detine o retea de 165 de hipermarketuri, supermarketuri si magazine de proximitate, au revenit anul trecut la nivelul din 2008, de 1 miliard de euro, inregistrand o crestere cu 2% fata de 2012.