Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care controleaza cel mai mare proiect imobiliar de pe piata locala, dezvoltat in zona Baneasa din nordul Bucurestiului, este dispus sa mai investeasca aproximativ 80 de milioane de euro in zona comerciala a proiectului pana in 2015, plan ce va duce proiectul la o suprafata inchiriabila de circa 150.000 de metri patrati, fata de circa 105.000 mp in prezent, noteaza Ziarul Financiar.

Megaproiectul din nordul Capitalei, care a atras deja cea mai mare parte a retailerilor internationali de pe piata, ar urma sa devina astfel unul dintre cele mai mari malluri din Europa, comparabil doar cu proiecte din tari precum Rusia sau Marea Britanie.

Dezvoltarea este realizata pe un teren de peste 200 de hectare al Facultatii de Agronomie din zona in care locuiesc o parte din cei mai bogati oameni din Romania.

"Pregatim trei extensii majore, respectiv un nou imobil in apropierea cinematografului, in care va fi mutata zona de food-court si vom face un centru de bowling, iar ulterior un centru de leisure in spatiul dintre mall si magazinul IKEA, precum si o galerie comerciala cu branduri high-end. De noua zona de food-court, care va fi mutata intr-un spatiu de 10.000 de metri patrati, ne vom apuca imediat dupa finalizarea cinematografului si va fi gata la jumatatea anului 2013, in timp ce restul spatiilor vor fi livrate in perioada 2014- 2015", a declarat pentru ZF Ali Ergun Ergen, cel care conduce de aproape ase ani compania Baneasa Developments, responsabila de zona de retail a proiectului.

Mallul Baneasa Shopping City a fost deschis in aprilie 2008, in urma unei investitii de 150 de milioane de euro finantata de bancile SocGen (BRD), UniCredit si National Bank of Greece. Arhitectii regandesc in prezent intregul design al parcului comercial, care va cuprinde din primavara anului viitor si o benzinarie in care va functiona un restaurant KFC deschis non-stop.

Intre companiile care detin malluri, Baneasa Developments a realizat anul trecut cele mai mari incasari de pe piata locala, aproape 30 de milioane de euro, in scadere cu 5% fata de 2009, fiind urmat de Cotroceni Park si Unirea Shopping Center in topul incasarilor.

Citeste mai multe pe www.zf.ro