Prin aceasta initiativa, derulata in perioada in perioada 20 decembrie – 26 ianuarie, IKEA ofera asociatiilor caritabile posibilitatea de a selecta cele mai bune piese returnate de clienti, trimitandu-le pe restul catre reciclare. Componentele de plastic si metal vor fi reciclate, in timp ce componentele nereciclabile vor fi incinerate pentru a genera energie intr-un mediu controlat, fara efecte negative.

Inchiderea ciclului de viata a produselor de mobilier – fie prin refolosirea de catre cei care au cea mai mare nevoie, fie prin reciclare – este in stransa legatura cu obiectivele noastre de business, a declarat, in comunicat, Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania.

Toti cei care vor aduce mobilierul vechi la magazinul IKEA din Capitala vor avea la dispozitie un container special amenajat. In schimbul fiecarui obiect predat, clientii vor primi cate un voucher de 20 de lei, in limita a 5 vouchere de persoana.

Buy-back si pentru brazi

In plus, retailerul suedez extinde campania si in ceea ce priveste pomii de Craciun. Membrii cardului IKEA FAMILY care vor cumpara un brad si il vor aduce inapoi, dupa sarbatori, impreuna cu bonul de casa, vor primi un voucher de 20 de Lei, valabil doar in magazinul IKEA. Brazii colectati in intervalul 3 ianuarie - 31 ianuarie vor fi predati unei companii care se ocupa de gestionarea deseurilor.

IKEA este o companie de retail de mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Compania detinea, in august 2012, peste 338 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 39 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Magazinul din Romania a fost al 253-lea deschis de grup, in 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea a devenit parte din IKEA Group.