Mesaj de dragoste pe o petala de trandafir. Acesta este noua moda in materie de flori, cel putin la Targu Mures. E nevoie insa de cateva detalii: un fir de trandafir din soi Brazilian, cu petale lungi si rezistente, un calculator si o imprimanta speciala.

Petalele trandafirilor suporta orice imprimeu, in afara de mesaje scurte, se pot imprima pe floare chiar si fotografia persoanei iubite. Toata acestea ii costa pe indragostiti 25 de lei.

Pasiunea pentru flori le aduce profituri de zeci de mii de euro anual si producatorilor din Alba. Doi proprietari de sere si-au investit in zeci de mii de zambile, garofite sau cyclame, si se asteapta la mari incasari pina pe 8 martie.

Admistratorii serelor au gandit un sistem modern de incalzire si de aerisire, care au costat peste 40.000 de euro. Chiar daca afara sunt -20 de grade celsius, cultivatorii de flori reusesc sa iasa cu marfa pe piata pana la 1 martie.

Si in Aiud, un tanar va duce in florarii 8000 de ghivece cu zambile. Bulbii adusi din Olanda sunt plantati in ghivece in luna noiembrie, iar in februarie sunt scosi la lumina si caldura ca sa infloreasca.

Dupa ce florile pregatite pentru primavara vor fi vandute,  le vor lua locul in sere muscatele si petuniile.