"Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale. Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana", afirma Iohannis, potrivit Agerpres. 

El considera ca solutia pentru iesirea din criza este demisia premierului. 

"Majoritatea parlamentara refuza sa accepte semnalul dat de cetateni, care a fost unul foarte clar: stop coruptiei, politica facuta cu integritate si responsabilitate. In continuare consider ca solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia domnului Victor Ponta din functia de prim-ministru", sustine seful statului.

Deputatii au decis marti daca seful Guvernului isi pierde sau nu imunitatea, asa cum au cerut procurorii anticoruptie. DNA a solicitat avizarea inceperii urmaririi penale pe numele premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

De asemenea, Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi comis in perioada in care era avocat (2007-2008).

 

Toate detaliile sunt pe www.stirileprotv.ro