"Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul şedinţei de astăzi. Din păcate, preşedintele României nu a găsit deschiderea sau, poate, nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru analizarea şi avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deşi proiectul se află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august. În aceste condiţii, Guvernul a luat decizia de a cere preşedintelui României convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Ea a precizat că în proiectul de rectificare bugetară au fost prevăzuţi mai mulţi bani pentru sănătate, educaţie şi administraţie locală.

"Am prevăzut mai mulţi bani pentru sănătate, educaţie, administraţie locală, pentru acele domenii care au avut o bună execuţie bugetară, însă cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB", a adăugat premierul.

Dăncilă a mai făcut și un apel către toţi miniştrii să evite "spirala conflictului" creată de cei care vor să dobândească puterea "prin mijloace nedemocratice".

"Spre deosebire de liderii politici ai opoziţiei, noi nu avem dreptul să cedăm şi să intensificăm această scindare şi această dezbinare la nivelul societăţii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare, o guvernare în interesul oamenilor. Iată de ce apelul meu la toţi miniştrii, dar şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflictului, în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care, acum, încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace nedemocratice", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.