Noua institutie, care va avea prerogative in materie de anticoruptie si antiterorism, ar putea fi condusa de Oana Schmidt-Haineala, numita recent secretar de stat in Ministerul Justitiei, relateaza EurActiv.

Potrivit sursei citate, fosta sefa a CSM, Oana Schmidt-Haineala ar fi una dintre persoanele care au lucrat la ordonanta privind modificarile la Codul penal.

Guvernul Grindeanu ar avea in plan si un al treilea pas: extinderea gratierii si la fapte de coruptie.

Ministerul Justitiei sustine, de cealalta parte, ca nu are in vedere reorganizarea Directiei Nationale Anticoruptie si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Pe de alta parte, liderii PSD se reunesc intr-o sedinta a CExN, pentru a discuta despre deciziile Guvernului pe Justitie si despre proteste.

Intalnirea are loc in cadrul sedintei Comitetului Executiv National, in care vor discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale si a proiectului de lege care vizeaza gratierea, masuri ce au generat ample proteste in intreaga tara.

Social-democratii urmeaza sa stabileasca, in cadrul sedintei, pozitia partidului fata de masurile Guvernului Grideanu, precum si ce strategie vor adopta in urma protestelor din Bucuresti si din alte orase ale tarii.

Mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro.