"Sunt profund socat de informatia privind atentatul de la Paris. Condoleantele noastre pentru familiile victimelor si poporul francez", a scrie Ponta pe Twitter, in limba franceza.

Premierul Victor Ponta a anulat prezentarea bilantului Ministerului Fondurilor Europene si al Ministerului Agriculturii, axat pe absorbtia fondurilor europene, programat pentru ora 15.00 la Palatul Victoria, el precizand ca a luat aceasta decizie avand in vedere situatia din Franta, potrivit Mediafax.

"Asteptam evolutiile legate de situatia din Franta. Prezentarea pe fonduri europene poate astepta", a spus Ponta.

"Sunt profund socat de vestea atentatului de la Paris, in care mai multe persoane au fost ucise sau grav ranite. Romania este solidara cu Franta si condamna ferm actul de terorism care afecteaza libertatile fundamentale ale tuturor cetatenilor. Condoleantele noastre merg catre familiile victimelor si pentru poporul francez", a scris Ponta ulterior pe Facebook.

Si ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dat publicitatii o declaratie referitoare la atacul terorist care a avut loc astazi la sediul publicatiei franceze «Charlie Hebdo»

 “Imi exprim socul si profunda indignare fata de atacul terorist fara precedent care a avut loc astazi la sediul publicatiei «Charlie Hebdo» din Paris. Acest act de o gravitate extrema impotriva reprezentantilor presei reprezinta un atac la insasi esenta democratiei si a valorilor si libertatilor fundamentale. Condamnam in cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezinta un atac de o lasitate revoltatoare la adresa presei si a lumii civilizate. Romania va continua, alaturi de partenerii europeni, sa sprijine lupta impotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare. Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor. Suntem alaturi de intregul popor francez prieten, greu incercat in aceste momente tragice“, a declarat Bogdan Aurescu.

Ponta a discutat cu Iohannis si seful SRI despre atacul din Paris. Romania nu ridica gradul de alerta

Premierul Victor Ponta a discutat cu presedintele Klaus Iohannis si cu directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, despre atacul terorist de la Paris, oficialii convenind ca in Romania nu se impune un grad de alerta.

"Am vorbit cu presedintele si cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alerta, nu este niciun pericol pentru Romania. Monitorizam situatia si suntem in contact cu toate institutiile", a spus Ponta.

El a precizat ca Romania nu se afla intr-o situatie speciala ca urmare a atacului terorist de la Paris, dar ca situatia este monitorizata, iar presedintele Iohannis va comunica eventuale schimbari.

URMARITI AICI DESFASURAREA EVENIMENTELOR DE LA PARIS.