"Violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nicio formă. (...) Cei vinovaţi trebuie identificaţi trebuie rapid şi pedepsiţi", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai precizat că România traversează o stare de tulburare din cauza protestelor violente, apreciind că atitudinea civică a fost asupru pedepsită cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă şi cu lovituri aplicate cu exces de zel.

El a spus că românii ştiu să fie civilizaţi, civici, activi şi corecţi şi nu îşi merită etichetele primite de la voci iresponsabile din politică.

Şeful statului a arătat că au trecut deja trei zile şi nu există niciun responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, afirmând că în orice ţară cu oameni responsabili la conducere până la această oră ar fi fost cel puţin o demisie.

Preşedintele a mai spus că actuala conducere a PSD şi a Guvernului este "profund nocivă" şi a făcut apel la social-democraţi să ia în serios protestele din aceste zile.

"Oamenii se vor revolta şi în continuare dacă sunt ignoraţi. PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile şi să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni şi nu împotriva lor", a afirmat Iohannis.

Preşedintele a făcut apel şi la societatea civilă să nu se lase descurajată de actuala situaţie, pentru că lucrurile se pot schimba în bine, dar și la opoziție, pentru a se organiza și pentru a oferi o alternativă.