Din partea Guvernului, la ceremonie au participat mai mulţi miniştri. Premierul Viorica Dăncilă nu a fost prezentă, fiind plecată la Madrid.

Ceremonia a fost una scurtă, iar şeful statului nu a transmis niciun mesaj. Administraţia Prezidenţială a anunţat că Iohannis va face declaraţii de presă la ora 11,30.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru numirea în funcţie a lui Vasile-Daniel Suciu, propus ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Alexandru-Răzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, şefului statului propunerile de numire a miniştrilor la Dezvoltare Regională şi Transporturi.

Pe 22 noiembrie anul trecut, Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat şi Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării.

Pe 3 ianuarie, Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei celor două portofolii.

Pe 7 ianuarie, şeful statului a semnat decretele pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici ca ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi a Rovanei Plumb în funcţia de ministru interimar al Transporturilor.

Premierul i-a nominalizat iniţial pentru cele două portofolii pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Ilan Laufer, însă şeful statului a respins cele două propuneri.

Ulterior, Viorica Dăncilă a transmis de patru ori propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să fie ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici al Transporturilor.

La începutul lunii februarie, preşedintele Iohannis a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Ulterior, Vasilescu şi Drăghici au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru cele două portofolii.