Presedintele Traian Basescu i-a spus, joi, noului ministru al Bugetului, Darius Valcov, ca ii adreseaza rugamintea sa fie ”un ministru al Bugetului al Romaniei, si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”.

Seful statului a avertizat, totodata, ca, daca Romania nu isi va respecta angajamentele asumate prin Tratatul fiscal, aprobat de Parlament, ”riscul de derapaj economic este major”.

”Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea sa fiti un ministru al Bugetului al Romaniei, si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Va cunosc de mult, stiu ca sunteti un om hotarat si sper sa puneti interesele Romaniei deasupra oricaror alte interese si sa va subordonati activitatea legii”, i-a spus Traian Basescu lui Darius Valcov.

Seful statului i-a mai spus noului ministru ca, daca va considera vreodata necesar sa il consulte, sa o faca, pentru ca in mod cert va avea ce afla de la el.

Presedintele Traian Basescu a amanat miercuri ceremonia de depunere a juramantului de catre Darius Valcov, din cauza ca premierul Victor Ponta si-a anulat prezenta la ceremonie, seful statului intelegand ca seful Executivului "ar putea sa nu mai sustina propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Valcov pentru ca avea programate alte intalniri importante, dar daca presedintelui Basescu ii e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" si va solicita alta data pentru investire.

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, numirea senatorului PSD Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget.

Senatorul PSD Darius Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activeaza de doi ani in formatiunea social-democrata, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina in doua mandate si liderul PDL Olt.

Postul de ministru delegat pentru Buget a fost detinut pana acum de Liviu Voinea, care urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.