Victor Ponta a anuntat ca, dupa sosirea delegatiei FMI si a Comisiei Europene la Bucuresti, proiectul de buget pe 2015 va ajunge in Parlament pe 10 decembrie.

Imediat dupa buget, voi propune in discutia cu coalitia o restructurare a Guvernului, in asa incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri in cadrul Guvernului”, a spus Ponta.

El a mentionat ca, prin prevederile constiutionale, in momentul in care o alta formatiune politica intra in componenta Guvernului este nevoie de un vot in Parlament pe noua formula de Executiv.

Saptamana viitoare stim foarte clar daca pastram si mergem mai departe cu guvernarea

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Parlament, ca PSD si coalitia de guvernare vor avea in aceasta saptamana o serie de decizii de adoptat, astfel incat saptamana viitoare sa se stie foarte clar daca se mentine si se va merge mai departe cu guvernarea.

Vom avea din nou in PSD, dar si in coalitia de guvernare in aceasta saptamana decizii de adoptat, in asa fel incat saptamana viitoare sa stim foarte clar daca pastram si mergem mai departe cu guvernarea, pentru ca votul de pe 16 noiembrie a fost un vot foarte clar, legitim, pentru domnul Iohannis ca presedinte, asa cum votul din 2012 a fost un vot foarte clar pentru USL ca sa guverneze”, a spus Ponta.

El a aratat ca „deocamdata” opinia generala este aceea de se duce mandatul la bun sfarsit, asa cum a fost primit in 2012.

Am avut o discutie in coalitia de guvernare si decizia unanima este de a continua. Trebuie sa existe insa si un sprijin clar din partea grupurilor parlamentare”, a spus Ponta.