De asemenea, miniştrii care au fost testaţi la Parlament au rezultate negative, precizează GCS.

Miniştrii care au fost testaţi, rezultatul fiind negativ, sunt: Victor Costache, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Marcel Boloş, Marcel Vela, Ionuţ Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheorghiu, Ion Ştefan, mai arată sursa citată.

Ludovic Orban a anunțat în cursul zilei de vineri că toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

"În timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul că un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chiţac, a fost diagnosticat pozitiv. Adică este infectat cu COVID-19. Am decis că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional, toţii membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, în conformitate cu deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. De asemenea, toţi senatorii au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică. Atât timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Naţional care a participat la şedinţă să fie purtător al coronavirus, se izolează la domiciliu şi solicităm diagnosticarea rapidă", a declarat Orban la Parlament.

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus, în România, a ajuns la 86 până vineri seara.