"Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima optiune este refacerea USL si un candidat comun alaturi de liberali. Daca nu exista aceasta varianta si nu va fi din cauza noastra, atunci a doua varianta este aceea de a sprijini unul din candidatii care sunt doriti de poporul roman, nu de PSD sau PC sau UNPR si aici lista deja e foarte scurta: Mugur Isarescu, daca va dori sa candideze, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu si de la noi din partid, atat cat ma uit, domnul Geoana si cu mine suntem cei care putem candida cu sanse", a spus Ponta. 

El a precizat ca PSD va decide pe cine sustine sau sprijina la prezidentiale dupa 25 mai, data europarlamentarelor. 

"Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de romani si vom stabili lucrul acesta dupa 25 mai”, a spus Ponta, care a aratat ca nu isi doreste sa intre in cursa pentru prezidentiale, ci sa ramana prim-ministru, asa cum s-a angajat. 

El a aratat ca PSD va stabili din acest numar foarte restrans de persoane cine va fi candidatul, doar in situatia in care nu se reface USL.  El a spus ca presedintia Senatului trebuie sa revina unui candidat pe listele USL, dar din zona liberala. 

"Daca cumva vom ajunge la concluzia ca va fi candidat la prezidentiale de centru-stanga, fie domnul Oprescu, fie eu sau domnul Geoana, atunci inevitabil premierul va trebui sa reflecte o gandire de centru-dreapta, pentru ca noi avem nevoie pentru a face o tranzitie cat mai usoara de la regimul Traian Basescu catre un regim echilibrat, democratic, de o reprezentare in actul puterii a cat mai multor cetateni si gandiri", a spus Ponta. 

Premierul a aratat ca, daca exista un alt candidat, dintre cei enumerati, care are sanse clare sa castige, el il va sustine "cu toata inima". 

"Eu pot lucra ca premier cu un presedinte cum e Mugur Isarescu, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu sua chiar si Mircea Geoana", a spus Ponta.