Intre cei 731 de femei de serviciu, tehnicieni, personal administrativ, soferi care servesc la activitatea alesilor, presedintele Camerei Deputatilor impreuna cu liderii grupurilor parlamentare cauta viitori someri. "Nu este vorba despre a da pe cineva afara, e vorba sa ne incadram in solutia de 198 milioane de lei", precizeaza Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

In perioada urmatoare, deputatii vor sa refaca organigrama si sa reduca numarul celor care ii ajuta in activitatea lor. Vizati sunt cei in prag de pensionare, colaboratorii externi sau cei care cumuleaza pensia cu salariul. De asemenea, functionarii care au in grija lucrarile comisiilor ar putea pierde un sfert din leafa. Senatorii au facut deja toate aceste reduceri.

Potrivit unor surse, angajatii de la Senat se gandesc deja sa intre in greva, iar cei de la Camera Deputatilor spun ca oricum salariile lor sunt si asa mici.

Prin aceste taieri, alesii urmaresc reducerea cheltuielilor de functionare. Doar ca parlamentarii nu au renuntat pana acum nici la cazarea la hotel, nici la deplasarile cu avionul in teritoriu si nici la banii pe care ii primesc pentru a sta acasa, asa cum s-au angajat.