"Bugetul este de 87 milioane de lei. Nu ne ajung decat pana in noiembrie de salarii si pana in octombrie de cazare", a precizat Ioan Chelaru, chestorul Senatului.

Pusi in fata faptului implinit de premier, care a spus ca nu le da niciun ban in plus, senatorii si de la putere si din opozitie au ridicat mana si au votat un buget de austeritate de care cu totii sunt nemultumiti. Nu se tem insa ca vor ramane fara salariu la final de an sau ca nu vor mai avea unde sa doarma, pentru ca au primit asigurari de la Guvern ca nu vor fi uitati la rectificare.

In paralel si deputatii si-au votat bugetul de austeritate, chiar daca nu sunt deloc incantati sa renunte la vizite in strainatate pe banii statului. 142 de milioane de lei vor merge catre salariile deputatilor si ale angajatilor din cabinetele parlamentare. Alesii fac deja un titlu de glorie din faptul ca au reusit sa taie din cheltuieli.

Alesii se vor caza cu cel mult 4.000 de lei pe luna, nu cu 8.000 lei, ca pana acum. De asemenea, Parlamentul le va deconta un singur zbor dus - intors cu avionul pe saptamana si doar 7, 5 litri de carburant la 100 de kilometri, mai putin cu 2 litri fata de anul trecut.