Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca liderul PNL tocmai a revenit din vizita in SUA. Conform acelorasi surse, discutia dintre Traian Basescu si Crin Antonescu este tete-a-tete. La ora transmiterii acestei stiri, intalnirea este in curs de desfasurare.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari, ca mai reflecteaza in privinta numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, el precizand ca doreste sa aiba o discutie si cu liderul PNL Crin Antonescu si sa vada daca acesta mentine nominalizarea.

Intrebat despre numirea lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, presedintele Basescu a raspuns: "Sa vedem, mai reflectez, nu va ascund ca as vrea foarte mult sa discut si cu Crin Antonescu. Inteleg ca se intoarce in acest week-end si as vrea sa gasim o formula care sa fie buna. Voi vedea daca si dansul mentine propunerea, dar as vrea sa discut si cu Crin Antonescu".

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marti, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.
Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat joi, intr-o conferinta de presa, pe ce criterii s-a facut desemnarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, el raspunzand: "Pe criteriul ca asa am hotarat in partid". Intrebat care a fost totusi motivatia alegerii acestei persoane, Iohannis a precizat ca Silaghi "a fost un ministru bun".

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca nu a fost inca contactat de catre presedintele Traian Basescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, dar ca asteapta un raspuns, probabil, pana luni, din partea acestuia, fiind pregatit sa il sune el pe seful statului. "O sa vorbesc cu presedintele si voi propune ministrul dupa ce o sa am o discutie cu domnia sa", a spus Ponta. El a precizat ca il poate suna si el pe seful statului, nefiind o problema de "orgoliu".

In 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. In aceeasi zi, Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.