Dacian Ciolos, prim-ministru desemnat: "Am urmarit sa aleg, asa cum am spus de la inceput, oameni cu competente cu experienta pe domeniul pe care l-am propus sa il conduca. Avem si un echilibru de genuri, cred ca este unul din rarele guverne care are, am calculat eu, cam o treime din membrii propusi femei. Am urmarit sa fie oameni profesionisti, oameni integri, oameni deschisi spre dialog".  

Portofoliul Economiei si functia de vicepremier ar putea fi preluata de Costin Grigore Borc, in prezent director al unei cunoscute companii din industria cimentului.  

Considerat strategul PSD si fost coleg al social-democratilor, Vasile Dancu a fost nominalizat sa preia Ministerul Dezvoltarii Regionale, fiind simultan si vicepremier.  

Daca guvernul Ciolos va fi votat, Lazar Comanescu ar trebui sa se intoarca la sefia Ministerului de Externe, post pe care l-a mai ocupat si in timpul guvernarii Tariceanu.  

Pe functia de sef al Internelor, este propus un om care lucreaza in sistem din 2003: inspectorul general al Politiei Romane, Petre Toba.  

Mihnea Motoc ar putea fi viitorul ministru al Apararii. Dar pentru asta, trebuie sa renunte la postul de ambasador in Marea Britanie.  

Prima nominalizare feminina a fost Anca Dana Paliu, propusa la Finante. Ea a participat la toate intalnirile delegatiei FMI cu autoritatile de la Bucuresti din ultimii ani.  

Cristina Guseth, director al Freedom House din 1998, ar putea deveni ministru al Justitiei.

La Transporturi este propus Marian Costescu, inginer cu experienta in companii feroviare private: din martie este director general la CFR.  

Adrian Curaj este propus ca ministru al Educatiei. Profesor la Automatica, a fost consultant al Bancii Mondiale, UNESCO si al Comisiei Europene pentru realizarea unor studii.  

Nominalizata la ministerul Muncii, Claudia Moarcas, preda dreptul muncii la universitate si a fost, potrivit CV-ului sau, profesor invitat la Sorbona.    

Daca va primi votul Parlamentului, Sanatatea va fi condusa de seful Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimas Cadariu.  

Ministerul Agriculturii i-ar reveni lui Achim Irimescu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, acum este reprezentatul Romaniei pe sectorul agricol la reprezentanta tarii noastre pe langa Uniunea Europeana.

La aceeasi institutie a lucrat si Victor Vlad Grigorescu, propus pentru functia de ministru al Energiei: acum este membru in Consiliul de Administratie al Electrica S.A.  

Ministerul Fondurilor Europene ar urma sa fie condus de Aura Carmen Raducu. Ea a lucrat pentru Comisia Europeana, la Directia Generala REGIO din Bruxelles, iar acum lucreaza in Bucuresti ca expert pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD.  

Ca ministru al Mediului, Padurilor si Apelor a fost propusa Cristiana Pasca Palmer, in prezent angajata a Comisiei Europene, unde lucreaza ca sef al unei unitati pentru Mediu.  

Marius Raul Bostan a fost propus pentru Ministerul Comunicatiilor (MCSI). Are experienta in sectorul privat si este mebru in Consiliul de Administrratie al Telekom Romania Communications.  

Ca ministru al Culturii a fost propus Vlad Alexandrescu, profesor in Universitatea Bucuresti, la Facultatea de limbi straine.  

Propunerea pentru Ministerul Tineretului si Sportului este fosta campioana Elisabeta Lipa.  

Iar ca Ministru delegat pt Dialog Social a fost propusa Violeta Alexandru, director al Institului de Politici Publice.