"Sunt sapte ordonante, o sa le vedeti pentru ca o sa le prezinte cineva de la partid. (...) Stiti ca acum prioritatea zero este bugetul. Trebuie sa dam ordonantele pentru cresterea pensiilor si a salariilor, dupa acestea va trebui sa ne asiguram ca avem bani in buget si vom intra pe legea salarizarii. (...) Sper sa termin foarte repede cu formalitatile de predare-primire si dupa intru in paine", a spus ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Intrebata daca exista bani pentru masurile "populiste" anuntate de noul Guvern, ministrul Muncii a precizat ca programul de guvernare va fi aplicat cu buna credinta si nu se va intampla niciun dezastru in Romania.

"Ce inseamna masuri populiste? Ca populatia trebuie sa traiasca mai bine sunt masuri populiste? Eu cred ca o sa va convingeti foarte curand ca vom aplica acest program cu buna credinta si nu se va intampla niciun dezastru in Romania", a mai afirmat Olguta Vasilescu.

La randul sau, fostul ministru al Muncii, Dragos Pislaru, a precizat ca a lasat la minister un biblioraft intreg cu zonele de politica unde a lucrat.

"In protocolul de predare-primire exista un capitol care se refera la probleme deosebite in activitatea ministerului unde in mod uzual se scrie "nu e cazul". De data aceasta eu am un biblioraft intreg cu zonele de politica publica la care am lucrat. Va aduc aminte ca pentru mine in mandat a fost mai putin important sa vin cu masuri punctuale, ci sa vin cu o viziune integrata a masurilor din zona sociala. Destoinicia unui ministru cu o agenda sociala nu este sa cheltuie multi bani din buget, ci este probabil cu putini bani sa faca niste reforme structurale care sa determine schimbari ale societatii. Cred ca este un lucru important si pentru mandatul acestui Guvern ca pe langa lucrurile care sunt legate de salarii, pensii si alte lucruri sa intelegem cum putem imbunatati societatea, care este proiectul de societate catre care tindem", a spus Pislaru, care a adus un buchet de flori pentru noul ministru.

El a precizat ca legea salarizarii este in consultare, iar actualul Guvern trebuie sa isi aleaga lucrurile bune din aceasta lege.

"Legea salarizarii a fost publicata pe site-ul Ministerului Muncii, ea este in consultare, nefiind in transparenta decizionala, si urmeaza ca actualul Guvern sa isi aleaga lucrurile bune din aceasta lege, sa completeze cu ce crede ca nu este bine si sa vina cu o lege a salarizarii pe care toata lumea are nevoie", a mai aratat fostul ministru.