Seful statului s-a intalnit miercuri, la Palatul Cotroceni, cu delegatia formata din reprezentanti ai mediului de afaceri, pentru o discutie pe teme actuale referitoare la situatia si perspectivele mediului de afaceri romanesc.

Klaus Iohannis a subliniat ca interesul Administratiei Prezidentiale este de a stimula cat mai puternic si sustenabil, in acelasi timp, initiativa privata si antreprenoriatul din economia romaneasca. 

Reprezentantii mediului de afaceri au sustinut necesitatea unui climat economic favorabil, care sa stimuleze crearea de valoare adaugata in si pentru economia romaneasca, in special in domeniile care reprezinta avantaje competitive pentru tara noastra. 

"In cadrul discutiilor, una din principalele preocupari ale mediului de afaceri a fost reprezentata de cresterea semnificativa a calitatii actului legislativ, astfel incat legislatia si politicile guvernamentale sa rezolve cu adevarat problemele cu care se confrunta mediul de afaceri si, in general, economia. In acest context, dincolo de calitatea lor economica de angajatori, reprezentantii mediului de afaceri constituie parteneri reali in dialogul social si institutional", mentioneaza Administratia Prezidentiala. 

Iohannis a accentuat importanta increderii intreprinzatorilor in politicile economice pentru dezvoltarea unui sector privat puternic, dar si necesitatea restabilirii durabile a acestei increderi in cazul mediului de afaceri romanesc.