Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, luni, dupa ce a iesit de la sedinta coalitiei de guvernare, ca, cel mai probabil, in cursul zilei, va fi inlocuit din functiile pe care le detine in Guvern.

”A fost o intalnire in care copresedintele Tariceanu a spus punctele de vedere, a prezentat decizia pe care dansul crede ca a luat-o in mod statutar Biroul politic ieri. Eu mi-am prezentat punctul de vedere – sigur ca nici nu am vrut sa-i punem pe colegii de la PSD intr-o postura delicata, pentru ca sunt chestiuni care tin de ce se intampla in interiorul ALDE. Prim-ministrul, domnul presedinte Dragnea au luat act, probabil ca in orele urmatoare vor face cererea. Domnul prim-ministru va fi pus intr-o situatie delicata, trebuie sa faca cererea de remaniere catre presedintele Romaniei de inlocuire a mea din functia de ministru si viceprim-ministru si mergem mai departe”, a declarat copresedintele ALDE Daniel Constantin, potrivit News.ro.

Constantin a afirmat ca ramane in ALDE pentru ca ”ceea ce se intampla incalca orice regula a democratiei, a liberalismului”, precizand ca ceea ce face Tariceanu nu va face bine formatiunii politice.

Se continua politica pumnului in gura si a deciziilor care se iau unilateral de catre domnul Tariceanu. (...) Eu am spus foarte clar, chiar daca domnul Tariceanu a incercat sa acrediteze ideea ca am un alt proiect politic acuzandu-ma ca m-am intalnit cu domnul Ponta, eu stiu ca si domnul Tariceanu s-a intalnit cu domnul Ponta cand era prim-ministru. Eu ma intalnesc cu domnul Ponta in continuare chiar daca nu mai este prim-ministru, dar asta nu inseamna ca avem un proiect politic. Raman in ALDE”, a afirmat Constantin.

Liderii ALDE, reuniti duminica dupa-amiaza in sedinta Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copresedinte al formatiunii.

Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, a fost propusa de ALDE in functia de ministru al Mediului si vicepremier, in locul lui Daniel Constantin.

In functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ALDE il propune pe Viorel Ilie.