Știrile PRO TV demarează campania “E.U. YES LA VOT!”, în care veți vedea de ce este important să fim părtași la alegerile care vor contura viitorul continentului nostru și, de ce nu, rolul nostru în lume.

Vă prezentăm orașe moderne ridicate cu bani europeni, dar și exemple despre cum putem evolua, ca cetățeni cu drepturi depline, în marea familie europeană.

Vom analiza evoluția României, în materie de legislație și drepturi și modul în care suntem protejați, în calitate de cetățeni ai Uniunii.

E dreptul și datoria noastră să decidem pe cine trimitem să ne reprezinte în Parlamentul European. Și stă în puterea noastră ca, prin ieșirea la vot, să aducem Europa mai aproape de români.

Prezenţa României în Uniunea Europeană a însemnat până acum un uriaş aport de capital financiar sub formă de sprijin, care să dezvolte infrastructura ţării şi să aducă prosperitate românilor. La 12 ani de la aderare, am contribuit cu peste 17 miliarde de euro, dar am primit aproape 56 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă un sold pozitiv de peste 38 de miliarde de euro. Bani care au ajuns în marea şi mica infrastructură, dar şi în investiţii private.

Dar prezenţa în Uniune nu înseamnă doar banii europeni care ajung la noi. Vrem să trăim într-o Românie liberă, o ţară sigură, sănătoasă, în care să avem un standard de calitate a vieţii ridicat, un standard de viaţă bun. Vrem să avem o ţară în rândul lumii civilizate, cu comunităţi curate şi moderne, în care mediul e protejat, o Românie cu multe oportunităţi: de afaceri, de studiu, cercetare, cu acces facil în toate domeniile. Şi avem locuri care se schimbă în această direcţie.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro.