Liviu Dragnea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca modul in care vor arata viitoarele regiuni va fi finalizat in vara acestui an, dupa care vor urma dezbateri publice regionale.

"Nu este finalizata analiza consiliului academic care sa ne dea propunerea finala privind regionalizarea, cu care vom veni in fata Guvernului si a opiniei publice. Exista o analiza extrem de serioasa, care nu este finalizata, nu pot sa ies cu un desen al regiunilor cata vreme nu este gata. Pana la modificarea Constitutiei se va finaliza, undeva in vara, iar dupa desenarea regiunilor vor urma dezbateri publice regionale. Pana la finalul acestui an, dupa modificarea Constitutiei, sfarsit de septembrie, inceput de octombrie, vom veni cu proiectul de lege privind regionalizarea. Se vor infiinta regiuni administrative, se vor stabili structurile de conducere pana la 31 decembrie, pentru a prinde inainte de exercitiul financiar 2014-2020 o structura administrativa stabila", a precizat vicepremierul, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, nu se poate "iesi" cu legea de infiintare a regiunilor pana cand nu va fi modificata Constitutia.

"Dupa ce modificam Constitutia, iesim cu legea de infiintare a noilor regiuni care va fi aprobata in Parlament, eu sper ca prin procedura angajarii raspunderii. Asta inseamna ca, la sfarsitul lunii noiembrie, cel mai tarziu, regiunile sa fie infiintate, adica si forma lor si comunitatea administrativ-teritoriala", a adaugat vicepremierul.