Vor primi portofolii titulari din vechiul Guvern, dar și nume noi, oameni politici neimplicați până acum în activitatea guvernamentală.

Miniștrii propuși de PNL să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt:
Ministerul Finanțelor – Alexandru Nazare
Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode
Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
Ministerul Muncii – Raluca Turcan
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

Miniștrii propuși de Alianța USR PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt: Dan Barna (Viceprim-ministru), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării).

Miniștrii propuși de UDMR:
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tanczos Barna
Ministerul Tineretului și Sportului: Eduard Novak
Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Vicepremier: Kelemen Hunor

PNL va prelua ministerele ”de forță”

PNL va prelua ministerele ”de forță”: la Afaceri Interne va veni Lucian Bode, actualul ministru al Transporturilor, dar și fost ministru ale Economiei, în 2012, în cabinetul lui Răzvan Ungureanu.

La Apărare rămâne Nicolae Ciucă, actualul premier interimar. Este general în rezervă, doctor în științe militare și fost șef de stat major general al armatei române. A fost comandantul „Scorpionilor Roșîi” - Batalionului 26 Infanterie, pe care l-a condus în Afganistan și Irak.

La Ministerul Finanţelor Publice a fost desemnat Alexandru Nazare. Acesta a fost secretar de stat în 2010, în acelaşi minister, iar în 2012 a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Pentru Educație liberalii au optat pentru Sorin Cîmpeanu, care a mai ocupat şi în trecut acest post, în Guvernul Ponta.
Iar Virgil Popescu, deputat, conferențiar universitar cu diplome în domeniul securității naționale, rămâne la Energie. A mai fost secretar de stat la Economie și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Și la Agricultură își păstrează funcția Adrian Oros, doctor în științe medicale veterinare, profesor universitar la Cluj.

Ministerul de Externe îi revine tot lui Bogdan Aurescu, diplomat de carieră român și negociator internațional. A mai fost ministru de Externe în 2015 și, anterior, secretar de stat pentru afaceri strategice, cu grad diplomatic de ambasador.

Bogdan Gheorghiu rămâne la Cultură, în timp ce la ministerul Muncii a fost desemnată Raluca Turcan, vicepremier în actualul cabinet.

Alianța USR-PLUS are 6 ministere, între care și Sănătatea

Alianței USR-PLUS îi revin 6 portofolii. La Economie este numit Claudiu Năsui, fost deputat în legislatura trecută și membru al comisiei de buget, finanțe. Analist financiar, a fost consilier în cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș, fiind licențiat în economie.

La Sănătate va reveni Vlad Voiculescu, cel care a mai fost 6 luni ministru în guvernul Cioloș. E specialist în finanțe bănci și a lucrat mai mulți ani în Austria.

Transporturile vor ajunge sub conducerea lui Cătălin Drulă, bucureștean, olimpic la informatică și bursier în Canada. A fost consilier în 2015 al premierului Dacian Cioloș, când s-a ocupat de deblocarea unor proiecte la drumuri, dar și președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației, din Camera Deputaților.

Stelian Ion ar urmă să preia ministerul Justiției – e de profesie avocat, și în 2016 a devenit deputat de Constanța - în timp ce la Fonduri Europene merge Cristian Ghinea, licențiat al Școlii Naționale de Științe Politice București, cu activitate de ziarist și publicist. A mai condus acest minister, pentru câteva luni, în 2016.

Un nume cu totul nou este propunerea Alianței pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizarii - Ciprian Teleman, este geolog, antreprenor și consultant în aria culturii organizaționale, iar în 2020 a candidat pentru șefia Consiliului Județean Ilfov.

Trei portofolii din viitorul cabinet revin Uniunii Democrate Maghiare, care l-a propus la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe Tanczos Barna, fost senator și deputat, cel care a mai fost secretar de stat în perioada 2007-2012 la Transporturi, Dezvoltare și Agricultură.

Campionul paralimpic și președintele federației de ciclism Eduard Novak este propus de UDMR pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Iar pentru Ministerul Dezvoltării, Cseke Attila, politician care a mai fost ministru al Sănătății, în cabinetul Boc 2.