"Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu inseamna ca astazi le-am si respins", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu a mai spus ca transmite public premierului Victor Ponta "rugamintea ca, pana marti - miercuri, poate se gandeste la alte solutii" privind nominalizarile pentru Cultura si Buget, "care sa fie reprezentative pentru Guvernul Romaniei".

In replica, premierul Victor Ponta a declarat ca isi mentine propunerile ca Rozalia Biro si Claudiu Manda sa fie ministri si ca va inainta alte nume doar daca presedintele le respinge pe cele actuale, argumentand ca declaratiile lui Basescu nu au nicio valoare si nu vrea sa comenteze afirmatii "de carciuma".

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis la Presedintie propunerile pentru numirea Rozaliei Biro in functia de ministru al Culturii si a lui Claudiu Manda in postul de ministru delegat pentru Buget, adaugand ca nu stie daca presedintele Traian Basescu este de acord cu aceste propuneri.

Joi seara, premierul Victor Ponta a anuntat ca vineri dimineata va trimite Presedintiei propunerile de numire a deputatului PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, in functia de ministru delegat al Bugetului, si a senatorului UDMR Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anuntat anterior ca la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii si de vicepremier, urmand sa fie inlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.