Va prezentam mai jos promisiunile electorale care i-au ajutat pe cei de la Uniunea Social Liberala sa obtina aceste rezultate.

Victor Ponta, presedintele PSD: "Agricultura, energia, reindustrializarea Romaniei si infrastructura". 

In aceste patru directii ar trebui sa se dezvolte Romania in urmatorii patru ani, potrivit celor din Uniunea Social Liberala.

Liderii promit ca vor reduce TVA-ul pentru produsele agricole la 9%, dar si ca toate satele vor avea canalizare si curent electric pana in 2016. 

"Nu va veni anul 2013 cu lapte si miere! E usor sa spui ca reduci de peste tot taxe", a spus Victor Ponta.

Insa cei de la USL sustin ca vor introduce impozitarea diferentiata a veniturilor, de la 8 la 16 procente. 

In batalia programelor de guvernare, cei de la Alianta Romania Dreapta au anuntat ca vor reduce cota unica de impozitare la 12% din 2013, daca vor guverna. 

Lefuri mai mari promit si unii si altii. Liderii ARD au anuntat ca vor creste salariul minim la 850 de lei de anul viitor, iar in 2015 la 1.000 de lei.

Victor Ponta a vorbit despre cresterea graduala a salariului pana la 1.200 de lei, in 2016. 

De asemenea, USL s-a angajat sa termine toate autostrazile aflate in constructie si demararea unor proiecte noi, precum Autostrada de Sud,  Bucuresti - Craiova - Timisoara.

Compensarea cu pana la 90% a medicamentelor, 50.000 de locuri noi in gradinite si crese, dar si o masa calda pentru elevii din cliclul primar. 

Din pacate, experienta ultimelor guvernari ne-a aratat ca programele de guvernare prezentate in campania electorala au ramas simple brosuri pe care s-a asternut un strat gros de praf.