"Daca PNL este acum nevoit sa intre in opozitie, nu mai intra pentru 4 ani, poate ca nici nu intra. Poate ca intra pentru doua saptamani, pentru doua luni, pentru sase luni. Pentru ca e un lucru clar: daca astazi PSD decide sa incalce votul romanilor, votul dat noua cel putin, sa inlature un partener care i-a fost perfect loial si care l-a facut pe Victor Ponta prim-ministru si l-a tinut pe Victor Ponta prim-ministru, si i-a dat partenerului, ca vorbim de Victor Ponta, ca vorbim de PSD, mai mult decat poate sa manance un om sau chiar o vietate omnivora. Dupa toate aceste lucruri daca PSD nu castiga Presedintia, e foarte clar ca pierde si Guvernul", a afirmat Crin Antonescu, intr-o emisiune la Realitatea TV.  El spusese anterior ca, "in opozitie, PNL va fi opozitia". 

Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca PNL are numarul necesar de parlamentari inclusiv pentru initierea unei motiuni de cenzura.

Antonescu: Conditia Constantin-vicepremier este ca o ”spaga” ceruta la ghiseu pentru un drept al tau

Tot joi seara, presedintele PNL a comparat conditia pusa de PSD pentru acceptarea lui Klaus Iohannis pe pozitia de vicepremier si ministru de Interne in contrapartida cu un nou post de vicepremier alocat lui Daniel Constantin drept „o spaga” la un ghiseu pentru un drept al tau.

El a precizat ca a instituirea conditiei ca presedintele PC, Daniel Constantin, sa devina vicepremier este inacceptabila pentru PNL. 

Te duci in calitate de cetatean sa-ti ridici un drept, sa faci niste formalitati, te duci in dreptul tau. Gasesti pe cate unul la un ghiseu si, pana nu-i dai o spaga, nu-ti da dom’le ce-i al tau. Povestea asta cu Daniel Constantin e ca o spaga, dom’le, ce ni s-a cerut noua. Adica ideea pesedista... Bun, deci trebuie sa facem ceva, suntem asociati. Gandi-ti-va ca domnul Dragnea schimba un minister si ne solicita: Dragnea trebuie sa ramana vicepremier, pentru ca e presedinte executiv al partidului. Credeti ca era vreo problema sa se mearga in Parlament? Stiti cu cate lucruri s-a mers, stiti cu cate miscari si acte guvernamentale si parlamentare s-au facut pentru a muta un post de colo, colo? Sute, in doi ani”, a declarat Antonescu. 

El a sustinut ca interpretarea PSD a fost de a „ciupi” ceva in plus de la PNL.  “

"Concluzia mea ca se opune primul ministru, Victor Ponta, cu orice pret si prin asemenea tertipuri, venirii acestui om, Klaus Iohannis in Guvern. E indreptatita? Nu stiu, eu cred ca da. Mai mult decat atat, cand stii sigur ca un partid care a cedat in foarte multe chestiuni, ca sa mergem inainte (...) nu poate ajunge in situatia umilitoare si care il desfiinteaza ca partid sa incerce sa-si bage unul dintre cei mai buni oameni, numarul doi in ierarhia partidului in Guvern, si sa nu poata, pentru ca-ti bagi joc de el cu asemenea tertipuri”, a mai acuzat liderul PNL. 

Antonescu a facut referire la conditia PSD ca Iohannis sa fie numit vicepremier, dar ministru al Finantelor si nu al Internelor, sau acceptarea acestuia pe pozitia de vicepremier, ministru de Interne, dar cu conditia alocarii unui post de vicepremier pentru PC.

Ponta: Am convingerea ca Antonescu a decis sa candideze la Presedintie din partea opozitiei 

Presedintele PSD, Viorel Ponta, a declarat, joi, ca are convingerea ca liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia de a candida la Presedinitie din partea opozitiei, pentru ca pana acum candidatii opozitiei au castigat de fiecare data. 

"Cred ca problema in realitate si as vrea sa nu ne mai ascundem dupa vorbe, problema este convingerea si a mea si a colegilor mei ca domnul Crin Antonescu a luat decizia de a candida (la prezidentiale n.r.) in opozitie cu guvernarea, pentru ca e mai usor sa critici si e mai usor sa nu raspunzi de nimic", a precizat Ponta. 

El a mentionat ca este dezamagit de aceasta decizie a lui Antonescu si ca si-ar dori ca pana luni sa se gaseasca o solutie astfel incat USL sa mearga inainte. 

Ponta a mentionat ca ii pare rau ca Antonescu a ajuns sa decida sa mearga singur la prezidentiale si a spus ca este gata sa dea curs tuturor propunerilor de ministri facute de PNL.  Premierul a aratat ca daca Antonescu ii inmaneaza cele patru propuneri atunci va face imediat si numirile. 

"Vrea domnul Iohannis ministru de Interne, il numesc ministru de Interne. Vrea sa fie vicepremier si ministru de Finante, il numesc vicepremier si ministru de Finante. Ce sa-l mai numim pe Iohannis sa zica «Da»?. Ca nu m-am mai rugat niciodata de cineva sa fie ministru cat m-am rugat de dansul", a spus Ponta. 

Ponta a mai spus raspunzand unei intrebari ca PSD nu cauta in acest moment un candidat propriu pentru prezidentiale si ca toti colegii sai din partid i-au transmis ca doresc ca USL sa fie mentinut.

Antonescu: Daca nu-i canti in struna lui Ponta esti basist. A fi anti-Basescu nu inseamna a fi stupid

Crin Antonescu a declarat joi seara ca aceia care nu ii canta in struna premierului Victor Ponta sau PSD sunt catalogati drept „basisti”, el spunand si ca acreditarea ideii ca ar fi asociat cu Traian Basescu este o „obraznicie” a cuiva care „nu are niciun Dumnezeu in politica”. 

Antonescu a afirmat ca s-a vazut de „vreo doua ori” cu Traian Basescu in intalniri care nu au fost publice, dar discutiile au vizat doar teme de politica externa. 

Ce nu inteleg este de ce cineva confunda conditia de a fi impotriva lui Traian Basescu din punct de vedere politic cu conditia de a fi stupid (...) Nimic, dar nimic din ce a fost pozitia PNL sau a mea, Crin Antonescu, impotriva lui Traian Basescu nu s-a schimbat. Cu un termen care ii este drag, nimic nu s-a reevaluat. Chestiunea este insa ca nu putem confunda asta cu stupiditatea”, a declarat Antonescu, precizand ca nu trebuie sa faca din atacarea lui Basescu „un ritual”. 

El a precizat ca in subiectul legat de nominalizarea lui Klaus Iohannis in Guvern seful statului a avut afirmatii pertinente.