Astfel, presa de specialitate anunta ca Nokia va avea conferinta de presa la targul de la Barcelona inca din prima zi, eveniment la care ar putea lansa un nou smartphone cu sistem de operare Windows Phone 8 si cu camera PureView de 38 sau 41 de megapixeli.

Potrivit TechCrunch, numele de cod al telefonului este Nokia EOS si ar putea fi realizat in totalitate din metal.

Finlandezii ar putea veni la Barcelona si cu prima tableta din istoria companiei. Pastrand caracteristicile Lumia, tableta ar putea avea o diagonala de 11,6 inch si sistem de operare Windows RT.

In urma cu cativa ani cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, finlandezii de la Nokia au pierdut in fata altor companii, odata cu explozia smartphone-urilor, in prezent incercand sa se redevina un numede referinta.

Incercarea de a reveni pe piata cu gama de telefoane inteligente Lumia nu a avut efectul scontat, utilizatorii preferand companiile deja consacrate pe acest segment, Samsung si Apple. In acelasi timp, o serie de defectiuni la noile telefoane, precum si preturile destul de mari, nu au resuit sa relanseze compania aflata la un pas de falimet.

Pierderile Nokia au crescut anul trecut de peste doua ori, la 3,7 miliarde euro, desi compania a trecut pe plus in trimestrul al patrulea, cu un profit net de 255 milioane euro, iar consiliul director a renuntat la dividende pentru prima data in istoria de 143 de ani.

Vanzarile au scazut anul trecut cu 22%, de la 38,6 miliarde euro la 30,17 miliarde euro, numai in trimestrul al patrulea acestea diminuandu-se cu 20%, raportat la nivelul din perioada corespunzatoare a lui 2011.

Rezultatul financiar net din ultimele trei luni ale anului a fost insa pozitiv, de 255 milioane euro, fata de o pierdere de 1,07 miliarde euro in ultimul trimestru al lui 2011. Compania a vandut in trimestrul al patrulea 79,6 milioane de telefoane mobile, din care 6,6 milioane de smartphone-uri.