Desi in ultimii ani a tinut discursurile de inceput in cadrul targului Mobile World Congress, de la Barcelona, anul acesta, presedintele Google, Eric Schmidt, nu va face aceeasi figura, scrie Business Insider.

De regula, directorii Google sunt cei care deschid acest targ, ce se tine anual in Barcelona. Avand in vedere nenumaratele prezente ale reprezentantilor Google la evenimentele de profil, dar si zvonurile privind intentia companiei de a se axa pe nisa smartphone-urilor, dupa ce a achizitionat Motorola Mobility anul trecut, faptul ca Schmidt nu va tine discursul de debut al MWC 2013 este putin bizar, noteaza site-ul american.

De ce presedintele Google nu va mai da startul mult asteptatului eveniment din capitala catalana? Business Insider citeaza surse care sustin ca sefii gigantului ce opereaza motorul de cautare vrea sa „minimalizeze” in mod deliberat brandul Android, in favoarea altor branduri, precum Samsung Galaxy (partener indispensabil in lupta Android vs. iOS) sau Google Nexus. Google le-ar putea da senzatia producatorilor mai mici de telefoane mobile ca acesta este momentul sa atace piata cu noi modele.

Totodata, de pe lista marilor absenti de la deschiderea MWC 2013 se numara si seful diviziei Motorola, achizitionata in 2012 de Google. Potrivit surselor citate de Business Insider, ultimele smartphone-uri lansate de Motorola, ale caror design a fost gandit inainte de preluare, nu se incadrau in stilul Google, motiv pentru care compania americana prefera sa se promoveze odata cu lansarea unor produse care sa corespunda mai mult conceptului Google.

Ramane insa de vazut daca Google va impresiona participantii targului de la Barcelona, eveniment care va incepe luni, 25 februarie.