Printre surprizele pe care inginerii de la Microsoft le pregatesc publicului sunt birourile care-si recunosc utilizatorii, touchscreen-uri de marimea ferestrelor sau scanerele 3D care pot “vizualiza” alimentele si sugera retete culinare.

Tot in bucatarie, scanerele pot fi de ajutor pentru identificarea temperaturii de coacere a mancarurii si preconizarea unei durate de timp in care acestea vor fi gata. “O parte din aceasta tehnologie se dezvolta deja in prezent, asa ca nu este vorba de un scenariu SF, ci despre aplicatii care sunt deja in lucru la Microsoft”, spune Anton Andrews, director la Microsoft Office Envisioning.

Intr-un interviu recent, Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a fost intrebat daca este multumit de evolutia companiei, sub conducerea directorului executiv, Steve Ballmer.

“Sub multe lucruri extraordinare care au fost facute sub indrumarea lui Steve, in ultimul an. Dar este asta suficient? Nu. Nici eu, nici el nu suntem multumiti cum stau lucrurile, in materie de inovatie, dar facem tot posibilul”, a spus Gates.

In aceste conditii, lansarea unor produse care aduc tehnologia peste tot in casa ar putea fi ocazia perfecta ca gigantul IT sa-si recastiga reputatia in materie de inovatie si sa atraga si mai multi investitori. Pretul actiunilor Microsoft a ramas la nivelul de acum cinci ani, in timp ce rivalii de la Apple, Amazon si Samsung si-au dublat aproape valoarea.

Reprezentantii Microsoft au fost prezenti si la Mobile World Congress 2013, cel mai mare targ de telefonie din lume, desfasurat saptamana trecuta la Barcelona. Compania americana s-a aflat la Congres prin intermediul producatorului de IT HP, care a prezentat o tableta cu sistemul de operare Windows 8, destinata clientilor din corporatii.

Get Adobe Flash player