Romanul vorbeste la telefon, in medie, 200 de minute in retea si o jumatate de ora in afara ei.

Alin face parte din categoria celor care folosesc intens celularul. Are doua numere in doua retele diferite si cu toate astea plateste 21 de centi pe minut daca suna intr-o a treia.

Din aprilie, acest tarif ar trebui sa scada la o treime, ceea ce va reduce considerabil si factura.

Companiile de telefonie mobila percep tarife si de trei patru ori mai mari fata de cat platesc ele atunci cand efectueaza apeluri dintr-o retea in alta.

De la 1 aprilie insa, totul se va schimba pentru ca toate aceste tarife de interconectare vor scadea pana la un nivel minim de un cent pe minut. In acest moment, companiile sunt presate sa scada tarifele si pentru clientii de rand, adica pentru noi abonatii.

Catalin Marinescu, presedintele ANCOM: "Va stimula competitia, va creste, va da un suflu nou competitiei. Va avea un efect si asupra tarifelor cu amanuntul pe care le platesc utilizatorii"

Operatorii sustin insa ca pregatesc noile oferte care vor intra pe piata inainte de paste. Ca sa suporte mai usor costurile ridicate, cei mai multi stau in buzunar cu cate trei telefoane. Altii se limiteaza la planul tarifar pe care il au.

Companiile de telefonie mobila vor aplica noile reguli de luna viitoare, insa amploarea ieftinirilor nu va fi aceeasi pentru toti operatorii.