Clientii Vodafone au acces la serviciile de roaming 4G in cele 11 tari incepand de luni, fara costuri suplimentare fata de tarifele curente de roaming, se arata intr-un comunicat al operatorului de telefonie.

In noiembrie anul trecut, compania a introdus acelasi serviciu pentru Portugalia, Spania, Grecia si Italia. Compania anunta ca va continua sa extinda, intr-un ritm sustinut, lista tarilor in care ofera servicii de roaming 4G.

"De acum, utilizatorii Vodafone Romania care calatoresc in 15 tari din lume beneficiaza, in strainatate, de servicii de roaming 4G fara costuri suplimentare, pentru a se putea bucura de conexiuni de mare viteza pentru streaming video, muzica, navigare online si multe altele, oriunde s-ar afla", a declarat Giovanni Chiarelli, Chief Technology Officer al Vodafone Romania.

In Romania, Vodafone are acoperire 4G in mai multe orase, printre care Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Targu Mures.

Vodafone avea la sfarsitul lunii iunie 8,568 milioane de clienti in Romania, dintre care 7,986 milioane utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Compania este o divizie a grupului britanic Vodafone, care are aproximativ 435 de milioane de clienti la nivel mondial.