Presedintele Liberty, John Malone, avertizase luna aceasta ca nu s-au inregistrat progrese in negocierile dintre cele doua companii. 

Vodafone si Liberty Global nu au precizat ce active ar putea fi schimbate, dar analistii sustin ca operatorul de telefonie ar putea fi interesat de subsidiara Liberty din Marea Britanie, Virgin Media, in timp ce principala atractie pentru Liberty ar fi compania de cablu Vodafone din Germania. 

In Germania, Liberty, detine deja al doilea operator de cablu Unity Media, si isi doreste sa achizitioneze rivala mai mare Kabel Deutschland, pe care a cumparat-o Vodafone in 2013, pentru 10 miliarde dolari. 

In iunie, Vodafone a confirmat ca este in discutii preliminare cu Liberty Global cu privire la posibilitatea unui schimb de active, precizand insa ca nu e vorba de o fuziune a celor doua companii. 

O serie de actionari importanti de la Vodafone s-au declarat deschisi la ideea unei fuziuni cu Liberty, cel mai mare operator european de cablu, in conditiile in care piata de telecomunicatii se indreapta spre o integrare a furnizorilor de servicii mobile cu cei de servicii broadband.

Cu 446 milioane de clienti la serviciile de telefonie mobile in intreaga lume, Vodafone a pierdut teren in fata rivalilor care au reactionat mai rapid la tendinta consumatorilor de a prefera ofertele "quad-play", Internet in banda larga, televiziune, telefonie fixa si mobila intr-un singur pachet. Pentru a recupera o parte din decalaj, Vodafone a preluat in ultima perioada mai multi operatori de cablu in Spania, Germania si Marea Britanie.