Firma britanică, care în 2013 a cumpărat aproape 77% din Kabel, pentru 7,7 miliarde de euro, a anunţat că va oferi tuturor acţionarilor minoritari ai KDG 113 euro în numerar pentru fiecare acţiune.

Acţionarii care deţin 17% din acţiuni au acceptat oferta, astfel încât toate deţinerile minoritare în cea mai mare companie de cablu din Germania se ridică la 2,12 miliarde de euro, a informat Vodafone, potrivit Agerpres.

Elliott, D.E. Shaw şi O'Connor LLC (de la UBS) au acceptat oferta şi au fost de acord să nu întreprindă noi acţiuni legale împotriva Vodafone, se arată în comunicatul operatorului britanic de telecomunicaţii.

Anterior, acţionarii minoritari ai Kabel au făcut apel la decizia din 2019 a Tribunalului din Munchen care a stabilit că a fost "adecvată" compensaţia acordată de Vodafone pentru preluarea din 2013.

"Ca rezultat al acordului prin care participaţiile minoritare sunt vândute Vodafone, acţionarii îşi vor retrage apelul de la Curtea de Apel din Munchen", potrivit comunicatului companiei britanice.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT (Internet of Things) din lume. Compania operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere.

La 30 iunie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 112 milioane de dispozitive IoT conectate.