Viitorul este al dispozitivelor purtabile. Google pregateste Android pentru noua generatie de tehnologie destinata ceasurilor sofisticate si jachetelor inteligente
Google vrea sa domine noua generatie de tehnologie destinata dispozitivelor purtabile prin intermediul softului Android, in acelasi fel cum a procedat in cazul smartphone-urilor, urmand sa lanseze un software kit destinat dezvoltatorilor de ceasuri sofisticate si pana la jachete inteligente, scrie Mediafax.
Directorul diviziei Android a Google, Sundar Pichai, a declarat ca echipa sa pregateste noul "toolkit" pentru dispozitive purtabile care vor folosi sistemul de operare Android, relateaza Financial Times.
Kit-ul, similar cu tehnologia gratuita utilizata de dezvoltatorii de smartphone-uri cu sistemul Android si aplicatii, va fi lansat in doua saptamani, a declarat Pichai la conferinta South by Southwest Interactive din Austin, Texas.
"Cu aceasta lansare Google stabileste viziunea sa de pozitionare a softului Android la nivel de platforma, in cazul tehnologiei dispozitivelor purtabile. Cand vorbim despre dispozitive purtabile ne gandim dincolo de ceasurile inteligente", a spus Pichai.
Peste doua treimi din smartphone-urile la nivel mondial functioneaza cu Android, dar piata tehnologiei dispozitivelor purtabile este atat de noua incat nicio companie nu s-a impus ca platforma software pentru dezvoltatori si producatori.
Declaratiile lui Pichai au reaprins zvonurile ca Google se pregateste sa prezinte un nou dispozitiv purtabil, dupa ce anul trecut a cumparat producatorul de smartwatch-uri Wimm Labs.
Financial Times a relatat anul trecut ca Google lucreaza la un smartwatch, iar informatii recente au sugerat ca si LG Electronic face acest lucru.
Strategia Google in domeniul dispozitivelor purtabile ar putea reflecta politica de a lansa anual o noua versiune a smartphone-ului Nexus cu sistem Android, fabricat de LG sau Samsung dupa specificatiile Google.
Cel mai important proiect al Google in domeniul dispozitivelor purtabile, ochelarii inteligenti Google Glass, polarizeaza inca opiniile, intre cei care ii considera o inovatie si cei care ii vad ca un mijloc de invadare a vietii private.
Potrivit companiei de cercetare a pietei IDC, in trimestrul patru al anului trecut au fost livrate 226 de milioane de telefoane cu sistem Android, conferind o cota de piata de 78% acestor aparate, comparativ cu 18% in cazul Apple.
Pe acelasi subiect: