"Exista un risc de supraincalzire a bateriei, care ar putea avaria o parte a calculatorului", a anuntat grupul intr-un comunicat citat de Mediafax. Aproape 26.000 de unitati au fost livrate, pana in prezent, la nivel mondial, a precizat un purtator de cuvant.

"Cerem clientilor sa-si opreasca imediat laptopul, sa scoata cablul din priza si din computer si sa inceteze sa-l foloseasca", a scris Sony in comunicat.

"Tocmai studiem controlarea si repararea gratuita a produselor afectate", a adaugat grupul, care este pe cale sa inregistreze numerele de serie potential vizate. "Informatii noi, detaliate, vor fi furnizate in saptamanile urmatoare", a precizat grupul.

Potrivit unui purtator de cuvant, bateriile vizate nu sunt modele Sony, ci au fost furnizate de grupul Panasonic-Sanyo, unul dintre cei doi cei mai mari producatori de acumulatori de tip litiu-ion la nivel mondial.

Vaio Fit 11A este un nou model de laptop "multi-flip", a carui particularitate consta in faptul poate fi transformat in tableta, ercanul putand sa fie suprapus peste tastatura.

In Romania, modelul Vaio Fit 11A nu este disponibil, singurele variante comercializate fiind cele de 13 si 14 inch, care nu sunt afectate de aceasta problema.