Magistratii francezi l-au interogat miercuri pe seful France Telecom in spital, intr-o camera special amenajata, dupa ce acesta a fost spitalizat din cauza oboselii. Acesta a fost dus marti la spital ca "masura de precautie", a declarat un oficial al procuraturii.

Stephane Richard este doar "obosit" dupa interogatoriile prelungite ale politiei, a declarat presei franceze avocatul acestuia, Jean-Etienne Giamarchi, citat de Wall Street Journal.

Directorul companiei a fost retinut in cadrul unei anchete mai ample privind o decizie a Ministerului Economiei si Finantelor din Franta de a infiinta o comisie de arbitraj care i-a acordat ulterior o suma de peste 400 de milioane de euro de la Trezoreria Franceza omului de afaceri Bernard Tapie.

Richard a detinut postul de sef de cabinet al ministrului de Finante din perioada in care a fost luata decizia de a rezolva litigiul prin arbitraj, Christine Lagarde. Lagarde, in prezent directorul Fondului Monetar International, a fost interogata pe parcursul a doua zile in mai in privinta deciziei. Ea este martor in ancheta si nu a fost pusa sub acuzare.

Socialistii francezi, aflati la momentul respectiv in opozitie, afirma ca decizia de a infiinta o comisie de arbitraj i-a deschis lui Tapie calea obtinerii de la Trezorerie a unei sume mai mari decat ar fi primit in justitie, aceasta fiind o expresie de multumire pentru sprijinul acordat lui Nicolas Sarkozy in alegerile prezidentiale din 2007.

Directorul France Telecom si-a aparat repetat actiunile in acest caz.

Nu este clar inca ce impact va avea punerea sub acuzare asupra pozitiei lui Richard la France Telecom-Orange, companie pe care o conduce din 2010. Este ceva obisnuit ca directorii de companii franceze sa-si pastreze posturile chiar daca au fost pusi formal sub acuzare, relateaza Wall Street Journal.