Planul Samsung include mai multe telefoane cu carcase metalice, modele subtiri si ecrane de inalta definitie, a declarat co-directorul general al companiei, Shin Jong Kyun, la adunarea anuala a actionarilor.

Prezentarea telefoanelor Galaxy S6 in aceasta luna a declansat cresterea puternica a actiunilor Samsung, investitorii anticipand ca producatorul sud-coreean poate revigora profiturile si sa opreasca declinul cotei de piata in urma caruia Apple a devenit lider mondial.

"Samsung Electronics vrea sa isi consolideze pozitia de lider pe piata premium si intentioneaza sa innoiasca gama de smartphone-uri, pentru a-si imbunatati competitivitatea", a spus Shin, care conduce divizia de telefoane mobile.

Actiunile Samsung s-au apreciat cu 8,7% dupa prezentarea telefoanelor S6 si S6 Edge pe 1 martie, aparate care au carcase metalice si functii de recunoastere a amprentei proprietarului. Telefoanele vor intra la vanzare in 20 de state, pe 10 aprilie.

Samsung vrea sa isi dezvolte activitatile si in afara pietei telefoanelor, intentionand sa se implice pe segmentul Internetului lucrurilor, tehnologie care conecteaza telefoanele, aparatele foto, electrocasnicele si alte aparate.

Totodata, Samsung va investi in acest an 21 de miliarde de dolari pentru a-si mari veniturile din vanzarile de cipuri si ecrane catre alti producatori de telefoane.

Compania anticipeaza pentru acest an cresterea incertitudinilor din economia mondiala si intensificarea concurentei.

Potrivit analistilor, profitul net al Samsung Electronics va scadea probabil cu 4%, la 22,2 mii de miliarde de woni (19,8 miliarde dolari) in anul fiscal care se va incheia in decembrie.