Actiunile celui mai mare producator de smartphone-uri au scazut cu 6,2 procente, ajungand la 1.427.000 woni, la inchiderea bursei din Seul, informeaza Bloomberg. Acesta reprezinta cel mai drastic declin din 27 august 2012.  

Comenzile pentru Samsung Galaxy S4, care a fost pus in vanzare luna trecuta, vor incetini, din cauza cererii mici de pe piata din Europa, se arata intr-un raport al analistilor de la JJ Park. Drept urmare, JPMorgan si-a redus estimarile pe profit ale companiei, spunand ca veniturile din 2013 vor fi chiar cu 9% mai mici decat se credea initial.  

"Comparativ cu modelul S3, S4 a avut un moment mai bun in primul trimestru al lansarii, dar livrarile pentru urmatorul trimestru sunt de asteptat sa fie dezamagitoare si cifrele de varf pentru aceasta perioada ar putea cobori mult sub estimarile initiale", se arata in comunicatul JPMorgan.  

Analistii prognozeaza ca livrarile de S4 vor fi de numai 60 de milioane de unitati anul acesta, fata de 80 de milioane, cat se credea la inceput. Potrivit datelor furnizate de compania sud-coreeana, Samsung a vandut 10 milioane de unitati in primele 27 de zile de cand a fost lansat. De asemenea, compania a dezvaluit saptamana trecuta conceptul unei versiuni mai mici si mai putin puternice a Galaxy S4.